петък, 6 септември 2013 г.

Пророчеството на сестрите, Мишел Зинк - хладен, красив и необикновен роман


Открих „Пророчеството на сестрите“ преди 3 години в една книжарничка в Русе, която вече е затворена. Прочетох книгата на прибиране към Търново и бях очарована от страхотната й история. Всъщност, бях си я харесала 2 -3 месеца по-рано и когато най-сетне можех да я прочета, нямаше по-доволен човек от мен. 

Лия и Алис Милторп са близначки. Но ако Лия е кротка, прилежна и тиха, Алис е някак особена, хладна и прикрита. След смъртта на бащата на момичетата, Лия открива странна, тъничка книга, в която се разказва история за две сестри, едната от които има силата да отприщи Хаоса и да се превърне в Порта, през която Сатаната и Душите му да преминат в нашия свят и да го завладеят. Привидно страшна история, но тя завладява мислите на Лия. Когато една нощ тя вижда как сестра й стои в средата на пентаграм в спалнята на майка им, тя започва да се чуди дали това, което е сметнала просто за история, не е истина.... или проклятие...
Скоро Лия открива още знаци, които започват да я насочват към необичайните обстоятелства, причинили смъртта на баща й- държанието на сестра й, отчуждението помежду им, необикновения белег, появил се на ръката на Лия. И всичките онези случки, лъхащи ми на хлад, на призраци, на нещо съмнително, тъмно и гладно.

Книгата е невероятна и е част от трилогия, наречена „Пророчеството на сестрите“. Хареса ми не само заради историята, а и заради страхотната атмосфера. Действието не се развива в наши дни, затова и описанията на дома и градината на близначките ми бяха много интересни. В книгата има намек за нещо мрачно, готическо и загадъчно. Препрочетох книгата преди около 2 години, но все още мога да си представя част от сцените, описани в нея-Алис в стаята на майка си, лицето й, осветено само от пламъците на свещите около нея, Алис, измъчваща котката на семейство Милторп, разходката на Алис в Равнината със семейството й...

Освен, че поставя началото на страхотна история, изпълнена с мистерия и вълнение, „Пророчеството на сестрите“ започна едно истинско приключение, което ме увлече и впечатли много. Бих я препоръчала на всеки, който харесва фентъзи, митология и загадки, защото тя не е поредния тийн роман. Напротив- тя е интересна, мрачна и тайнствена. Също като пророчеството на сестрите Милторп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар