неделя, 1 май 2011 г.

„Джорджина Кинкейд :Тъгата на сукубата“ - Ришел Мийд
  

Сякаш любовта и без това не е достатъчно трудна! Представете си да не можете да докоснете гаджето си, без да изсмучете душата му. Добре дошли в света на Джорджина Кинкейд – не особено ентусиазирана от работата си сиатълска сукуба, която винаги се озовава във вихъра на някоя свръхестествена интрига.
сукубa (съществително) – очарователен и неустоим, приемащ каквато си пожелае форма демон, който съблазнява и доставя наслада на смъртните мъже.
жалък (прилагателно) – сукуба със страхотни обувки и без социален живот. Виж също: Джорджина Кинкейд.
 
Да си сукуба е страхотно, впредвид всички хубави неща, които идват заедно с безсмъртието- очарователна външност, магически сили, контрол над плътските желания на мъжете. Но наистина ли е така? Това можем да попитаме Джорджина Кинкейд- сиатълска сукуба на пълно работно време!
Тя е прекрасна и може да променя външния си вид както пожелае, но няма куража да си намери истинско гадже.Работи в книжарница и спи с женения си шеф, но не за да запази работата си, а за да си набави нужната енергия от греха, отделен чрез изневярата му. Всеки ден се среща с любимия си писател на криминални романи, но не смее да му сподели чувствата си, защото знае, че дори една целувка би могла да изсмуче душата му.
Какъв живот е това тогава?
Мислим непрекъснато за това как искаме да сме красиви, да можем да покоряваме всички с външния си вид. Джорджина е доста умна, но някога, в Древна Гърция, тя също донякъде е спазарила душата си за хубава външност. Сега я прорязват болезнени спомени, за живота, който е живяла като обикновена жена. Като сукуба може да има всеки мъж, но си спомня с вина за първия си съпруг почти непрекъснато. Спи само с „лоши момчета“, защото й е жал да изсмуче от душата на някой свестен мъж. Казано иначе, Джорджи е откровен пример за това как някой може да има почти всичко, но да няма силата да го оцени.
И някъде по средата на всичко се появява някой, който тормози приятелите й. Те са безсмъртни, затова и заплахата срещу тях е много по-голяма, още повече след като някой започва да пише любовни бележки на сукубата. Дали е просто някой отхвърлен обожател? Или е самия виновник за проблемите?

Книгата е лека, в нея няма места, на които просто да се забиеш в някаква случка и да се надяваш да приключи бързо. Има достатъчно мистерия, която да те сръчква да отгръщаш страниците, а за почитателите на еротиката са подготвени и достатъчно както на брой, така и на температура горещи сцени.Няма коментари:

Публикуване на коментар